• #

  vit fara at bjóða øllum nýggjum kundum, sum tekna sær limahald áðrenn 1.mars, at venja fyri bara 249,- um mánaðin fyrstu tríggjar mánaðirnar.

 • #

  Minnist til at tá tú er limur í Vælvera Fitness so kostar tað einki at fá tina egnu venjingarætlan.

 • #

  Venjingarætlan

  Tú kanst altið keypa gávekort í Vælveru Fitness.

 • #

  Vælvera Fitness

  Tú kanst fáa ráðgeving um kost frá útbúnum kostráðgeva. Vit bjóða eisini persónliga venjing, coaching, fysioterapi og vøddamíking. Øll okkara starvsfólk hava viðkomandi útbúgving.

 • #

  Vælvera Fitness

 • #

Gerst limur ella Rita Inn

Tú kanst melda teg til lim við at trýsta á ímyndina niðanfyri. Hvussu nógvar mánaðir tú ynskir at keypa velur tú sjálv/ur.
 
  Gerst limur   

 

Tú kanst innrita teg á hesu leinkju.

  Rita inn 

Venjingarskrá fyri lið

Vit bjóða nógv ymisk lið. Ert tú limur, kanst tú luttaka á øllum liðum uttan meirkostnað. Síggja venjingarskránna fyri lið í ávikavist Tórshavn og Runavík.

Venjingarskrá - Tórshavn »

Venjingarskrá - Runavík »

Upplatingartíðir

Her sært tú okkara upplatingartíðir

Vælvera Fitness Runavík
Mánadag -  sunnudag 05:00 - 24:00

 

Vælvera Fitness Tórshavn
Mánadag - Hósdag 05:00 - 24:00
Fríggjadag 05:00 - 22:00

Leygardag - sunnudag

05:00 - 22:00

Vælvera Fitness Vági
Mánadag - Fríggjadag 07:30 - 22:00

Leygardag - sunnudag

09:00 - 17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er Aspartam farligt?

Er Aspartam farligt?

Skriva tann 15. september

Aspartam, verdens mest brugte sødemiddel. Er det farligt at indtage?

Hver gang du drikker en cola light, spiser "light" småkager og "sukkerfrit" slik, så er det stort set altid aspartam, som er brugt til at søde smagen med. Men er det farligt at indtage?

Aspartam

Aspartam (E 951) har i flere år været omgivet af mistanker og rygter for at være farligt, for at "forvirre" stofskiftet og for at medføre mange skadelige effekter for kroppen. Den nyeste undersøgelse af aspartam, som er foretaget af Den Europæiske Fødevareautoritet, EFSA, konkluderer at det IKKE er farligt at indtage aspartam. Det kan faktisk sige så enkelt, for selvom et produkt er under mistanke eller anden pseudo videnskab påstår det er farligt, så kan man kun forholde sig til fakta.
Du kan derfor godt bruge aspartam uden at være nervøs for nogle side effekter eller skadelige virkninger. Dette siger jeg selvfølgelig med forbehold. Det kan godt være om 10 år at der er en videnskabelig undersøgelse, som påpeger noget andet, fair nok, men indtil da, forholder jeg mig udelukkende til fakta.

Hvor meget aspartam må man indtage?

Du kan faktisk indtage en del aspartam, uden det medfører nogen problemer. En voksen person kan derfor indtage hele 12 dåser light drik (330 ml) HVER dag gennem hele livet, uden problemer. Derfor kan jeg kun anbefale folk, som har problemer med overvægt eller diabetes, at benytte aspartam eller andet sødemiddel som et alternativt til sukker.

Jeg vil naturligvis også gerne opfordre alle til at fremfor at drikke light produkter og sukkerholdige drikke, så drik istedet vand - det renser kroppen og giver dig et sundt blodomløb og er også godt for dine nyrer og lever. De fordele får du ikke ved at drikke light produkter.
Prøv istedet at indtage normalt vand til dine normale måltider, det er både billigere og sundere for kroppen. Når du skal indtage dine snyde måltider, kan du drikke dine light produkter til disse måltider istedet. Men til en normal, varierende og fornuftig kost, så drik vand.Har du spørgsmål vedr. aspartam eller andre sundhedsmæssige spørgsmål, er du altid velkommen til at sende mig en email på rune@vaelvera.fo så skal jeg belyse emnet.

Venlig hilsen

Rune Petersen

Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed, Ankerhus.