• #

  vit fara at bjóða øllum nýggjum kundum, sum tekna sær limahald áðrenn 1.mars, at venja fyri bara 249,- um mánaðin fyrstu tríggjar mánaðirnar.

 • #

  Minnist til at tá tú er limur í Vælvera Fitness so kostar tað einki at fá tina egnu venjingarætlan.

 • #

  Venjingarætlan

  Tú kanst altið keypa gávekort í Vælveru Fitness.

 • #

  Vælvera Fitness

  Tú kanst fáa ráðgeving um kost frá útbúnum kostráðgeva. Vit bjóða eisini persónliga venjing, coaching, fysioterapi og vøddamíking. Øll okkara starvsfólk hava viðkomandi útbúgving.

 • #

  Vælvera Fitness

 • #

Gerst limur ella Rita Inn

Tú kanst melda teg til lim við at trýsta á ímyndina niðanfyri. Hvussu nógvar mánaðir tú ynskir at keypa velur tú sjálv/ur.
 
  Gerst limur   

 

Tú kanst innrita teg á hesu leinkju.

  Rita inn 

Venjingarskrá fyri lið

Vit bjóða nógv ymisk lið. Ert tú limur, kanst tú luttaka á øllum liðum uttan meirkostnað. Síggja venjingarskránna fyri lið í ávikavist Tórshavn og Runavík.

Venjingarskrá - Tórshavn »

Venjingarskrá - Runavík »

Upplatingartíðir

Her sært tú okkara upplatingartíðir

Vælvera Fitness Runavík
Mánadag -  sunnudag 05:00 - 24:00

 

Vælvera Fitness Tórshavn
Mánadag - Hósdag 05:00 - 24:00
Fríggjadag 05:00 - 22:00

Leygardag - sunnudag

05:00 - 22:00

Vælvera Fitness Vági
Mánadag - Fríggjadag 07:30 - 22:00

Leygardag - sunnudag

09:00 - 17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pas på maven i december måned

Pas på maven i december måned

Skriva tann 11. desember

 

 

Vi er igang med december måned og julefrokoster og familiehygge er noget vi bruger meget tid på. Især op til juleaften og frem til nytår er der ekstra meget mad på bordet, fed mad med masser af kalorier og affaldsstoffer. Mit vigtgiste kostråd i denne uge er simpelt; Pas på din mave! Når vi spiser meget fed mad udsætter vi maven for mange usunde stoffer og kalorier, hvilket betyder at din mave bliver meget skrøbelig. Du har sikkert før i juletiden oplevet et maveonde eller andre former for ubehag, mens du har spist meget fed mad. Det er derfor vigtigt at du passer på maven i december måned, når den kommer på overarbejde fra alt det ekstra mad.

 

Sådan gør du maven stærkere

Jeg har før omtalt emnet - kostfibre. Kostfibre er det, som stabiliserer maven og giver dig en god tarmflora. Kostfibre finder du i grove produkter, som f.eks. havregryn, groft brød, groft pasta og andre hvede/havre/byg produkter. Kostfibre binder vand i din mave og svulmer op og gør det nemmere for maden at fordøjes. Derudover opfanger fibre også skadelige affaldsstoffer og bakterier. Så især til julen, hvor du er garanteret en masse affaldsstoffer i maven, kan et godt måltid med fibre forhindre din mave i at få problemer. Endelig kan det også nævnes at kostfibre giver maven en større mæthedsfornemmelse, så du undgår at overspise.

 

Hvonår skal du spise dine kostfibre?

En god start på dagen starter altid med en god portion fibre. F.eks. en portion havregrød eller noget groft rugbrød, eller andre fiberholdige produkter. Er du i tvivl om et produkt indeholder nok fibre, så kig efter det grønne fibermærke på forsiden, som er formet som et korn. Igennem resten af dagen er det en god ide at spise en lille smule fibre løbende, for at holde maven igang og blodsukkeret stabilt. Til frokost kan du indtage et ekstra stort fiberholdigt måltid, så du kan holde kroppen igang til aftensmad.

Hvis du har problemer med at overspise til aftensmaden, især i julemåneden, så kan det være en god ide at spise et lille måltid mad 1-2 timer inden aftensmaden, f.eks. et par stykker knækbrød, som har et højt fiberindhold. På denne måde kan du sætte dig til bords og have en stærk og stabil mave, hvilket betyder du ikke kaster maden i hovedet. Så husk at spise dine kostfibre i løbet af dagen, for at sikre at din mave er stabil, så du undgår et maveonde, når du spiser ekstra meget fed mad.

 

Jeg ønsker jer alle en fortsat god december måned. Hvis nogen har nogen ønsker om et emne, I ønsker beskrevet og forklaret, så skriv en mail på Rune@vaelvera.fo

 

Med venlig hilsen

Rune Petersen
Professionsbachelor i Ernæring og Fysisk Aktivitet
Ankerhus Seminarium