• #

  vit fara at bjóða øllum nýggjum kundum, sum tekna sær limahald áðrenn 1.mars, at venja fyri bara 249,- um mánaðin fyrstu tríggjar mánaðirnar.

 • #

  Minnist til at tá tú er limur í Vælvera Fitness so kostar tað einki at fá tina egnu venjingarætlan.

 • #

  Venjingarætlan

  Tú kanst altið keypa gávekort í Vælveru Fitness.

 • #

  Vælvera Fitness

  Tú kanst fáa ráðgeving um kost frá útbúnum kostráðgeva. Vit bjóða eisini persónliga venjing, coaching, fysioterapi og vøddamíking. Øll okkara starvsfólk hava viðkomandi útbúgving.

 • #

  Vælvera Fitness

 • #

Gerst limur ella Rita Inn

Tú kanst melda teg til lim við at trýsta á ímyndina niðanfyri. Hvussu nógvar mánaðir tú ynskir at keypa velur tú sjálv/ur.
 
  Gerst limur   

 

Tú kanst innrita teg á hesu leinkju.

  Rita inn 

Venjingarskrá fyri lið

Vit bjóða nógv ymisk lið. Ert tú limur, kanst tú luttaka á øllum liðum uttan meirkostnað. Síggja venjingarskránna fyri lið í ávikavist Tórshavn og Runavík.

Venjingarskrá - Tórshavn »

Venjingarskrá - Runavík »

Upplatingartíðir

Her sært tú okkara upplatingartíðir

Vælvera Fitness Runavík
Mánadag -  sunnudag 05:00 - 24:00

 

Vælvera Fitness Tórshavn
Mánadag - Hósdag 05:00 - 24:00
Fríggjadag 05:00 - 22:00

Leygardag - sunnudag

05:00 - 22:00

Vælvera Fitness Vági
Mánadag - Fríggjadag 07:30 - 22:00

Leygardag - sunnudag

09:00 - 17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tager du på, hvis du spiser sent om aftenen?

Tager du på, hvis du spiser sent om aftenen?

Skriva tann 3. mai

Er du sulten sidst på aftenen, eller måske bare sulten for sjov? Hvad er konsekvenserne af at spise sent om aftenen?

 

Konsekvensen af at spise sent om aftenen.

Kroppen fungerer altid bedst, når det er dag og det stadigvæk er lyst udenfor. Mennesket er faktisk bygget til at fungere bedst om dagen og det er da også her, at vi har mest energi. Om aftenen, især i vinterhalvåret hvor sollyset for længst er forsvundet, er det her at kroppens energi falder og vi bliver trætte. Jeg anbefaler altid at det sidste måltid på dagen er kl. 19.00 og ikke senere. Det er netop fordi at kroppens funktioner og arbejdsevne falder rigtig meget om aftenen og vi er derfor ude af stand til at komme af med de kalorier, vi indtager sent om aftenen.
Konsekvensen af at spise sent om aftenen er at kroppen meget nemt begynder at lagre de ekstra kalorier og vi kan se vægten stige langsomt. Hvis du gerne vil holde vægten eller tabe dig, skal du derfor passe meget på med at spise på sene tidspunkter.

 

Hvad kan du spise om aftenen?

Mange spiser ikke sent om aftenen pga. sult, men derimod fordi de har fået en dårlig vane. De sidder i sofaen og ser fjernsyn og får automatisk lyst til at hyggespise. Pas på med chokoladen og den hjemmelavede kage, det indeholder mange kalorier, som kroppen ikke kan nå at bruge. Hvis ikke du kan lade være med at hyggespise om aftenen, vil jeg anbefale følgende:

Bland nogle forskellige frugter (æble, pære, appelsin, vandmelon/honningmelon) og spis dem enten for sig, eller sammen med en lille portion yoghurt (Cheasy yoghurt, græsk yoghurt). Det sikrer at du får den søde smag, samtidig med at du sparer på kalorierne.
Hvis du vil spare endnu mere på kalorierne, kan du med fordel skære nogle gulerødder og agurker ud og spise dem. De er ikke ligså søde som frugterne, men til gengæld sparer du en del kalorier.

Hvis du vil undgå at spise sent om aftenen.

Hvis du gerne vil mindske lysten til sene aftensmåltider er det vigtigste en afbalanceret og varieret kost i løbet af dagen. Hvis du spiser sunde hovedmåltider og husker dine små mellemmåltider i løbet af dagen, vil det have en positiv effekt om aftenen når du sidder i sofaen. Det stabile måltidsmønster vil mindske lysten til at spise usundt og samtidig vil det også motivere dig til ikke at "falde i" om aftenen.

Et stabilt og fornuftigt måltidsmønster er noget af det bedste du kan gøre for dig selv og for din krop. Brug din indre styrke til at kontrollere maden og lad ikke maden kontrollere dig - resultatet vil hurtigt kunne ses og føles.

 

Rune Petersen, Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed