• #

  vit fara at bjóða øllum nýggjum kundum, sum tekna sær limahald áðrenn 1.mars, at venja fyri bara 249,- um mánaðin fyrstu tríggjar mánaðirnar.

 • #

  Minnist til at tá tú er limur í Vælvera Fitness so kostar tað einki at fá tina egnu venjingarætlan.

 • #

  Venjingarætlan

  Tú kanst altið keypa gávekort í Vælveru Fitness.

 • #

  Vælvera Fitness

  Tú kanst fáa ráðgeving um kost frá útbúnum kostráðgeva. Vit bjóða eisini persónliga venjing, coaching, fysioterapi og vøddamíking. Øll okkara starvsfólk hava viðkomandi útbúgving.

 • #

  Vælvera Fitness

 • #

Gerst limur ella Rita Inn

Tú kanst melda teg til lim við at trýsta á ímyndina niðanfyri. Hvussu nógvar mánaðir tú ynskir at keypa velur tú sjálv/ur.
 
  Gerst limur   

 

Tú kanst innrita teg á hesu leinkju.

  Rita inn 

Venjingarskrá fyri lið

Vit bjóða nógv ymisk lið. Ert tú limur, kanst tú luttaka á øllum liðum uttan meirkostnað. Síggja venjingarskránna fyri lið í ávikavist Tórshavn og Runavík.

Venjingarskrá - Tórshavn »

Venjingarskrá - Runavík »

Upplatingartíðir

Her sært tú okkara upplatingartíðir

Vælvera Fitness Runavík
Mánadag -  sunnudag 05:00 - 24:00

 

Vælvera Fitness Tórshavn
Mánadag - Hósdag 05:00 - 24:00
Fríggjadag 05:00 - 22:00

Leygardag - sunnudag

05:00 - 22:00

Vælvera Fitness Vági
Mánadag - Fríggjadag 07:30 - 22:00

Leygardag - sunnudag

09:00 - 17:00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sådan kan du spise usundt uden at tage på

Sådan kan du spise usundt uden at tage på

Skriva tann 7. september

Kan man det? Altså spise usundt uden at tage på? Svaret er ja - læs mere her.

Du hører sikkert tit at for at tabe dig skal du lade være med at spise slik og drikke sodavand. Det er på sin vis rigtigt nok, men det er da kedeligt at gå gennem hele ugen uden at spise usundt overhovedet. Jeg vil her fortælle dig hvordan du kan spise usundt, uden at tage på.

Hvad kræver det?
Først er det vigtigt at vide at du selvfølgelig ikke kan spise usundt hver dag, det kan næppe komme som en overraskelse. Det du istedet skal tænke er at jo sundere du spiser - desto mere usundt kan du også tillade dig at spise uden at tage på. Hvis du i løbet af ugen tit småspiser kager og søde sager om aftenen og i weekenderne, så er det en garanti at du vil tage på.
Så det første du skal vide er at hvis du gerne vil spise usundt, ja så kræver det at du har et sundt og stabilt måltidsmønster i hverdagen.

 

Her er 5 gode råd til et sundt måltidsmønster hvis du gerne vil tabe dig:

- Spis gerne 5 - 6 gange om dagen (sunde måltider), 3 hovedmåltider og derudover små måltider indimellem.

- Spis ikke senere end kl. 19.00 om aftenen

- Til aftensmad, så hold igen med kulhydraterne (pasta, ris, kartofler mm.)

- Bliver du lækkersulten om aftenen, så tag istedet en gåtur på 15 - 20 minutter eller lav anden form for fysisk aktivitet, det får den søde trang til at forsvinde.

- Spis et fiberrigt morgenmåltid, så din krop kommer igang fra morgenstunden af.

 

Hvis du gerne vil spise usundt
Kan du overholde et sundt måltidsmønster gennem dagen, kan du sagtens spise usundt også. Når kroppen er vant til sund mad med komplekse kulhydrater og moderate indhold af kalorier er den nemlig langt mere effektiv til at forbrænde et usundt måltid mad. I kroppen sker der faktisk det, at stofskiftet kommer på overarbejde hvis du f.eks. spiser en burger. Kroppen bliver derfor varmere (prøv at mærk efter) og du kan næsten mærke hvordan den arbejder på højtryk for at forbrænde de overflødige kalorier. Dette kaldes populært "interval spisning" om man vil. Hvis du derimod spiser usundt løbende og ikke spiser ordentligt i løbet af ugen, så vil kroppen med det samme lagre de ekstra kalorier som fedt, der er ikke noget du kan gøre, for kroppen er vant til de usunde måltider. Men kommer det istedet som en "overraskelse" for kroppen at den får et usundt måltid mad, så vil den arbejde ekstra hårdt for at få det forbrændt med det samme. Rent faktisk er det bedre, hvis du vil undgå at tage på, at spise 200 gram chokolade med det samme, istedet for at spise 30 gram hver dag i en uge. Hvis du gør det hver dag, vænner kroppen sig til det.

Hvis du undrer dig nu om det nu passer, vil jeg bare sige: Prøv det! Hvis du kan spise sundt i løbet af ugen og derefter forkæle dig selv med noget god mad eller noget slik, så kan jeg garantere dig for at du vil mærke forskel. Det er selvfølgelig ikke nok at gøre det i et par dage. For at tilvænne kroppen til dette, anbefaler jeg du prøver det af efter 8 dage eller mere. Effekten er selvfølgelig endnu bedre hvis du også træner samtidig, så bliver kroppen endnu bedre til at forbrænde de ekstra kalorier.

Jeg tager selvfølgelig forbehold for at effekten er forskellig fra person til person og at nogle godt kan tage en smule på alligevel. Dog er det lidt, sammenlignet hvad man "normalt" ville tage på af et usundt måltid.
 
Det føles altid bedre at spise usundt, når man ved det ikke feder.. :)

Har du spørgsmål til ovenstående, så hører jeg gerne fra dig og laver en opfølgning på det i mit næste kostråd.


De bedste hilsner

Rune Petersen

Professionsbachelor i Ernæring og Fysisk Aktivitet